Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen?

Ik ben Iris Keij. Ik ben gecertificeerd TAT-ademtherapeute (Tinnitus-Ademtherapie nach Holl) en coach. Daarnaast werk ik parttime als docent Engels op de bovenbouw van havo/ vwo van een middelbare school.

Ik heb besloten om ademtherapeute worden, omdat ik in december 2020 last kreeg van tinnitus en weet wat voor een impact tinnitus op je leven kan hebben. Door de TAT-ademtherapie ben ik nu klachtenvrij.  Ik was zo verrast en blij met dit resultaat dat ik de opleiding bij tot Tinnitus-Ademtherapeute ben gaan doen bij Maria Holl en ik heb deze succesvol afgerond. Mijn kennis, kunde en ervaring zet ik nu in om andere mensen te helpen. Ik had eerder al een coachingsopleiding bij ICM afgerond en deze opleiding sluit goed aan bij de ademtherapie.

Ik kan je helpen om je klachten te verminderen als je last hebt van tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid), draaiduizeligheid of burn-out klachten. Je kunt de ademtherapie ook heel goed ter preventie van stress doen. De ademtherapie helpt je om weer in balans te komen en meer innerlijke rust te ervaren.

Hoe ben ik van mijn tinnitus afgekomen?

Bij mij verdwenen de ergste pieptonen na een maand of drie na het dagelijks doen van de Tinnitus-Ademtherapie. Dat was een grote ommekeer; ik vond weer meer rust in mijn bestaan en kon weer meer genieten van het leven. Dit heeft mijn herstel enorm bevorderd.

Ik hield af en aan een ruis in mijn hoofd, maar daar viel goed mee te leven. Na verloop van tijd werd ook deze ruis steeds minder. Het ging echter zo langzaam dat ik het nauwelijks in de gaten had tot een moment dat ik dacht: ‘nu ben ik klachtenvrij’.  Af en toe is er nog een hele lichte ruis, maar deze is nauwelijks waarneembaar. Na een hele drukke dag, een lange autorit of als ik ’s nachts lig te dromen, neemt de ruis nog wel eens toe, maar door de Tinnitus-Ademtherapie toe te passen, zakt hij ook weer. Ik blijf het bijzonder vinden hoe dit werkt.

Referenties

Iris heeft mij enorm geholpen met haar oefentherapie. Weer leren voelen in mijn lijf en echt leren ontspannen en dat in nog geen 15 minuten oefeningen doen per dag. Deze oefentherapie heeft op mij heel veel verschillende uitwerkingen, ik ben een stuk leniger, maar ook een heel stuk vrolijker.

Stress en dagelijkse problemen geven veel minder klachten. Ik ben vijf keer bij Iris geweest en heb trouw elke dag de oefeningen gedaan en soms betrap ik me erop dat ik in de rij voor de kassa, oefeningen doe met mijn voeten. Het kost totaal geen moeite.

De begeleiding van Iris was soepel, professioneel en heel toegankelijk. Haar eigen ervaringen maken dat ze heel goed begrijpt wat je doormaakt.

Het is niet te bevatten mijn bloeddruk is zover gedaald dat ik geen medicatie nodig heb. Ik hoor nog maar heel af en toe suizen, ik voel me blijer, slaap beter, de spierspanning is weer normaal en zoals gezegd voel ik me een stuk vrolijker.

Als ik nu de oefeningen een dag niet heb gedaan, mis ik het. En nu ik klaar ben met de oefentherapie mis ik Iris ook.

Bedankt voor je geweldige begeleiding.
Anja Slenders

Ik heb me aangemeld als coachee bij Iris omdat ik moeite heb met mijn ademhaling. Al bij de eerste sessie kon ik mij helemaal overgeven aan het moment en volledig in rust komen. Iris stelde me erg op mijn gemak aan het begin van een sessie. Samen deden we verschillende oefeningen, welke snel op te pikken zijn. Doordat je bewust moet navoelen wat een oefening met je lichaam doet kwam ik uit mijn hoofd terug in mijn lichaam. Door de oefeningen ben ik me veel bewuster geworden van mijn lichaam en kan goed opmerken wanneer en waar er spanning zit. Dit helpt me in mijn dagelijkse leven om betere keuzes te maken, zoals bijvoorbeeld om tijdig mijn rust te pakken. Tijdens de uitvoering van de oefeningen voel ik letterlijk de spanning wegvloeien. Dat was een bijzondere ervaring.

Mijn ademhaling is zeer zeker verbeterd! Ik adem nu veel bewuster en betrap mezelf er sneller op wanneer mijn ademhaling niet goed zit.

Wat ik van zeer toegevoegde waarde heb ervaren is de coachvaardigheden van Iris. Iris deed niet alleen de oefeningen maar polste ook naar mijn gemoedstoestand en problematieken en vraagstukken waar ik mee zat. Vaker werd het een halve coach sessie waarbij we ter afsluiting nog een aantal oefeningen deden. Dat gaf me rust én positieve energie.

Bedankt dat je mij uit mijn hoofd hebt gehaald en meer lichaamsbewustzijn hebt bijgebracht!

Sally Roelandt

Dilsen-Stokkem (België)

Dankzij de coaching en ademtherapie die Iris geeft slaap ik weer goed en is mijn hoofd niet meer zo vol. En wanneer dit wel het geval is, dan heb ik genoeg tools om dit op te lossen.

Daarnaast zijn een aantal lichamelijke klachten zo goed als weg. Ik voel me veel meer ontspannen en kan beter met stress omgaan.

Iris is een fijne therapeute / coach, die je alle ruimte geeft om te voelen en te ervaren.

Ik weet waar ik heen kan, wanneer ik weer even een duwtje in de rug nodig heb.

Karla